Не встигаю відкрити нову баночку, як помідори з’їдаються миттєво. До картоплі, до каші і навіть до борщу замість томатної пасти кидаю. А який смачний розсіл! Один з найулюбленіших моїх рецептів. Завжди консервую тільки так помідори!
Складові на 3 літри:
помідори в залежності від того, скільки влізе в банку;
3 зубчика часнику;
1 солодкий перець;
1 шматочок гострого перчика ( приблизно 5 мм);
1-2 цибулини;
10-15 насіння гірчиці;
1 корінь хрону;
5-6 горошин духмяного перцю;
2 лаврових листки;
3 ст. л. цукру;
1 ст. л. з верхом солі;
1 ст. л. оцту (70%);
3-4 листочка чорної смородини;
кріп;
1 листочок хрону.
Приготування:
В першу чергу я стерилізують банки і кип’ячу кришки.
Потім наливаю воду в каструлю і ставлю на вогонь.
В цей час нарізаю цибулину півкільцями і два види перців, попередньо помивши і очистивши їх.
На дно банки кладу першим цибулю, потім парасольки кропу.
У баночку тісненько складаю помідори. Зверху розміщую два види перчика, лаврові лист і ще шар цибулі.
Заливаю кип’яченою водою помідори, прикриваю кришками і залишаю на 10-15 хвилин, поки вода не охолоне.
Потім зливаю з банок воду в каструлю.
У воду, яку поставила на вогонь, кладу парасольку кропу і всю іншу зелень. Після закипання води даю прокипіти 5-7 хвилин на маленькому вогні, щоб маринад для помідор мав більш насичений та ароматний смак.
У банку з помідорами відразу кладу часник, горошини духмяного перцю, коріння хрону, насіння гірчиці, додаю сіль та цукор.
Заливаю киплячим маринадом наші помідорки і додаю оцет.
Тепер помідори закручую, перевертаю і накриваю.
Смачного!