Як ви собі уявляєте ідеальний літній десерт? Ну звичайно він повинен бути з вишнею, адже коли ще можна насолоджуватися цією ягодою, якщо не влітку. Сьогодні ми розповімо вам нескладний рецепт смачненького торта, в якому відмінно поєднується вишневе желе і сирна начинка.
Складові:
желатин – 25 г
вода – 350 мл
сир – 300 г
сметана – 1 ст.л.
згущене молоко – 2 ст.л.
вишня (свіжа або заморожена) – 500 г
цукор – 5 ст.л.
яйця – 2 шт.
борошно – 2 ст.л.
какао (порошок) – 1 ст.л.
сіль – 1 щіпка
ваніль – за смаком
приготування:
Желатин залийте 150 мл холодної води і дайте йому набрякнути.
Сир перетріть через сито і вичавіть рідину при необхідності через марлю.
В отриманий сир додайте сметану і згущене молоко, ретельно перемішайте.
Вишню помістіть в каструлю і додайте 200 мл води, доведіть до кипіння.
Після зніміть з вогню і додайте 2 ст.л. цукру, все перемішайте.
Яйця збийте в пишну піну, після додайте 3 ст.л. цукру, ваніль і сіль і ще раз збийте.
Просійте борошно в яєчну масу і додайте какао.
Тісто вилийте в форму для запікання, дно якої вистеліть пергаментом.
Бісквіт випікайте протягом 10 хвилин при 180 °, готовність перевіряйте зубочисткою.
Вишню злийте через сито, а в сік додайте набряклий желатин і перемішайте, залиште на час.
Готовий бісквіт дістаньте з форми і переверніть, помістіть назад в форму, застелену новим пергаментом.
Також можете просочити бісквіт вишневим соком або коньяком.
Потім на корж викладіть сирну масу і рівномірно розрівняйте її.
Зверху викладіть шар вишні і залийте вишневим соком з желатином.
Залиште торт на 1-2 години настоятися і застигнути.