Моя бабуся замочувала незвичайні яблука, які я тихцем брала з погребу. Це у нас була така гра. Вони були дуже соковитими і надзвичайно смачними, тому неможливо було встояти.
Зараз я готую такі яблучка для своєї сім’ї. Я дуже вдячна бабусі за рецепт. Зазвичай я замочую «Антонівку», щоб яблука не були занадто солодкі.
Які продукти необхідні:
- 5 кілограм яблук.
- 5 літрів води.
- одна ст. л. солі.
- 200 г цукру.
- 30 листя смородини.
Приступаємо до процесу приготування:
У воду я всипаю цукор, сіль, щоб приготувати сироп. Розміщую його на вогонь і коли закипить, прибираю і даю охолонути.
Банки я спочатку стерилізую, а після вже використовую. На дно кожної ємності кладу по два листочки смородини.
Після укладаю яблука хвостиками до низу, чергуючи кожен шар з листям смородини.
Заливаю фрукти остиглим сиропом і щільно закриваю кришкою.
Залишаю яблучка при кімнатній температурі на три доби, а після переношу в підвал.
Корисна порада: замість банок можна використовувати відро або каструлю. Тільки зверху потрібно буде помістити гніт, щоб всі плоди були в сиропі, також цукор можна замінити 300 грамами меду.