Абрикосове варення з агар-агаром виходить густим, ароматним, в міру солодким, прекрасно підходить для приготування різних десертів, в тому числі, і здоби з начинкою.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
абрикоси – 1.5 кг без кісточок;
цукор – 1.2 кг;
вода – 50 мл;
лимонний сік, половини лимона;
агар-агар – 10 г + 50 мл води.
Процес приготування абрикосового варення
З даного об’єму продуктів, у вас вийде 4 півлітрові баночки варення.
Укладаємо абрикоси без кісточок в каструлю, вливаємо воду і насипаємо цукор.
Ставимо на вогонь, варимо до кипіння, періодично перемішуємо. Вогонь не робіть великим, інакше варення підгорить.
Коли варення закипить, вливаємо лимонний сік і добре перемішуємо.
Варимо 20 хвилин, перемішуємо знизу вгору дуже акуратно, щоб не розбивати половинки абрикосів.
Аагар-агар заливаємо водою кімнатної температури – суміш повинна бути рідка.
Вливаємо агар-агар в варення і добре все перемішуємо до однорідності.
Варимо ще 3 хвилини.
Розливаємо варення по стерилізованим банкам і закручуємо кришками.
Перевертаємо, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Порада: якщо ви любите однорідне варення у вигляді густого джему, тоді перебейте масу занурювальним блендером до того, як додасте агар.