Часниковий порошок — це універсальна приправа! Він неймовірно корисний та надає стравам апетитний аромат.
Домашній часник, зазвичай добре зберігається. Але іноді, у другій половині зими, починає проростати, псуватись та підсихати. При цьому, аромат від нього їде не дуже приємний.
Щоб не допустити псування чи проростання, у більш ранні строки, приготуйте з ще якісного часнику приправу. Вона добре зберігається аж до нового врожаю.
Якщо додати до цього порошку ще й домашнього сухого кропу, петрушки, базиліку та інших трав, то вийде неперевершена, натуральна й ароматна приправа.
Спосіб приготування приправи:
Часник потрібно почистити від лушпиння, порізати на тоненькі пластинки, покласти на деко та поставити у розігріту до 100 градусів духовку.
Варіантів сушки часнику чимало: у сушарці, на відкритій добре провітрюваній веранді та інші.
Далі сухі пластини перемолоти за допомогою кавомолки, просіяти через дрібне сито та пересипати у суху скляну банку.
Натуральний продукт готовий!