У цій статті ми розповімо вам, як приготувати 3 смачних домашніх лимонади. Вони відмінно освіжають в жарку погоду, виходять ароматні і надзвичайно смачні. Для приготування лимонадів вам знадобиться сироп, основа і фруктове наповнення.
Необхідні інгредієнти
Для сиропу (на 3 літри)
80 мілілітрів води
250 грам цукру
Для основи (на 3 літри)
1 пучок м’яти
5 лимонів
1,5 літра газованої води
Для апельсинового лимонаду (на 1 літр)
2 апельсина
4 столові ложки лимонного соку
100 мілілітрів сиропу
м’ята, лід
Для грейпфрутно-полуничного лимонаду (на 1 літр)
2 грейпфрута
120 грам полуниці
100 мілілітрів цукрового сиропу
3 столові ложки лимонного соку
м’ята, лід
Для кавунового лимонаду (на 1 літр)
1,5 кілограма кавуна
100 мілілітрів сиропу
м’ята, лід
3 столові ложки лимонного соку
Починаємо приготування
Приготуємо сироп. У каструлю насипаємо цукор і вливаємо воду. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння, перемішуємо до розчинення цукру.
Приготуємо основу. Видавлюємо з лимона сік в окрему ємність.
Приготуємо апельсиновий лимонад. З апельсина видавлюємо сік і вливаємо в графін. М’яту злегка придавлюємо і кладемо в графін. Додаємо туди лимонний сік, цукровий сироп і газовану воду. Простір, що залишився заповнюємо льодом і можна подавати до столу.
Приготуємо грейпфрут-полуничний лимонад. Видавлюємо з грейпфрута сік. Перемелюємо полуницю до дрібного стану. Заготовки кладемо в графін, додаємо сироп, лимонний сік, м’яту і газовану воду. Туди ж кладемо лід і подаємо до столу.
Приготуємо кавуновий лимонад. Очищаємо лимонад від кісточок і шкірки, нарізаємо шматочками і кладемо в чашу блендера. Додаємо лимонний сік і перебиваємо все до однорідної маси, а потім переливаємо в графін. Додаємо сироп. м’яту, газовану воду і лід.
Готовий лимонад подаємо до столу.