Сонце в зеніті, і всі наші думки зводяться до одного – свіжого і прохолодного десерту . А що може бути краще, ніж домашнє ягідне морозиво. Всього один стаканчик допоможе охолодитися, підняти настрій і наповнити організм енергією. Змішайте інгредієнти ввечері, а на ранок дуже смачний десерт буде готовий.
Мікс полуниці і журавлини просто приголомшливий. А розбавити приємну кислинку допоможе ніжний вершковий присмак. Морозиво з кефіру і ягід дуже легке і ароматне. Спробуйте змінити сироп на вишневий або малиновий. Комбінуйте різні ягоди. Тоді у вас вийде кілька варіантів чудового морозива
складові
Полуниця 200 г
журавлина 50 г
полуничний сироп 40 мл
вершки 200 мл
кефір 120 мл
цукор 100 г
приготування
Помийте ягоди, очистіть полуницю від хвостиків. За допомогою блендера збийте журавлину, полуницю і цукор до однорідності.
Додайте сироп, жирні вершки (20%) і кефір. Ще раз все збийте.
Розлийте вершково-ягідну масу по формах. Підійдуть склянки або фігурні форми для морозива. Відправте в морозилку на 6-8 годин.
Такий освіжаючий літній десерт сподобається малюкам і дорослим. Корисні ласощі без хімії і консервантів дадуть фору будь-якому магазинному морозиву. Зробіть побільше порцій, ви навіть не помітите, як зникне останній стаканчик.