Перелік продуктів:
4 кілограми середніх огірків
200 грам води
200 грам 9% оцту
200 грам цукру
40 грам сухої гірчиці
Голівка часнику
20 грам перцю меленого
60 грам солі
200 грам соняшникової олії
Рецепт
Огірки добре вимиємо і ділимо на чотири частини. У відповідній посуді змішуємо перець, цукор, гірчицю і сіль. Отриману суміш висипаємо до огірків.
Далі змішуємо оцет, соняшникову олію, воду і теж відправляємо до огірків. В кінці кладемо подрібнений часник. Даємо овочам настоятися протягом трьох годин.
Після цього розкладаємо огірки по банкам і вливаємо сироп. Банки стерилізуємо протягом 15 хвилин. І можна закривати кришками.
Банки зберігаємо догори дном під ковдрою до охолодження.