Кожен з нас пам’ятає смак корзинок ще з дитинства. На днях я знайшла старий рецепт і вирішила спробувати. Такі запашні і смачні, що діти були просто в захваті.
Смачненькі корзинки. Рецепт, перевірений часом.
Інгредієнти для тіста:
Жовтки – 4 шт.
Цукор – 200 г.
Масло (м’яке) – 250 г.
Розпушувач тіста – 1 ч. л.
Борошно – 500-600 г.
Приготування:
Жовтки збити з цукром,додати м’яке масло, збити знову, додати борошно, розпушувач, замісити тісто. Покласти в холодильник на 20-30 хвилин. В формочках для корзинок випікаємо 10 хвилин при температурі 200 градусів. Виходить 46 штук, в залежності від розміру формочок.
Готуємо крем:
На білково-заварний крем нам буде потрібно:
Білки – 5 шт.
Вода – 100 мл.
Цукор – 375 г.
Ванільний цукор – 1 пакетик.
Лимонна кислота – ¼ ч. л.
Приготування:
В каструльку всипаємо цукор, вливаємо воду та варимо на середньому вогні 7-8 хвилин з моменту закипання на 7-8 хвилині всипаємо лимонну кислоту і залишаємо ще кипіти 2 хвилини.Тим часом збиваємо білки в піну десь 1 хвилину, додаємо ванільний цукор, збиваючи додаємо тонкою цівкою гарячий сироп.
Збиваємо ще 10 хвилин і крем готовий.На дно корзинок можна покласти будь-який джем або згущене молоко і білковий крем. Наприклад, дуже смачно виходить з абрикосовим варенням.