Вчені розказали, кому категорично заборонено їсти черешні.
Лікарі кажуть, що справа в небезпечних нітратах і ферментах, що містяться в черешні.
Так, дієтолог Людмила Бабич запевняє, що ягода може чинити проносний ефект, тому деяким людям краще утриматися.
“Черешня заборонена тим, хто часто страждає розладами шлунка та діареєю, оскільки чинить додаткову проносну дію”, – зазначила лікар.
Крім того, черешню не можна вживати при непрохідності кишечника.
Людмила Бабич розповіла, як “убезпечити” ягоду. Вона радить замочувати черешню в холодній воді перед споживанням в їжу. Через 20 хвилин її можна промити і їсти.
А дітям першу черешню давати не варто. Річ у тому, що через клітковину, велику кількість вуглеводів і алергенів дитині може стати погано. Адже малечу так складно відтягнути від миски з ароматною ягодою, а потім можуть бути неприємності.
Черешню на голодний шлунок їсти не можна, але і відразу після їжі теж. Краще почекати півгодини. Обмежитися варто 20-25 ягодами на день.
Зазначимо, що нітрати – не найгірше, що може бути у ранніх овочах. Більш небезпечні – нітрозаміни і різні речовини, які використовуються для зовнішньої обробки овочів і фруктів.