Смачна страва з картоплі. З начинкою можна експериментувати, смачно виходить з обсмаженим фаршем, можна наприклад з ковбасою та сиром. По суті це один великий драник з начинкою. Сьогодні пропонуємо 2 смачні начинки. І так приступаємо, інформує Ukr.Media.
Варіант 1
Інгредієнти:
Картопля — 500 г.
Яйця — 3 шт.
Часник — 3-4 зуб.
Сіль — 1/2 ч.л.
Суміш перців — за смаком
Адигейська сіль — за смаком
Зелена цибуля — за смаком
Кріп — за смаком
Для начинки:
Печериці — 250 г.
Цибулина — 1 шт.
Сіль — за смаком
Чорний перець — за смаком
Сир — 80 г.
Приготування:
Перша начинка у нас грибна. Печериці 250 грамів нарізаємо кубиками, цибулю дрібно ріжемо.
На сковороді обсмажуємо цибулю до прозорості, кладемо гриби і смажимо до випаровування рідини.
Тепер додаємо сіль і спеції додаємо чорний перець. Перемішуємо і знімаємо з вогню. Сир 80 грамів натремо на тертці. Картоплю очистимо, натремо на грубій тертці, сік віджимати не потрібно.
У миску кладемо картоплю, пропустимо через прес 3-4 зубчики часнику, додаємо половину ч. л. солі і спеції. Сушену зелень цибулі і кропу.
Перемішуємо і розбиваємо 3 яйця, перемішуємо. На сковороду діаметром 26 см наливаємо рослинну олію, розігріваємо, кладемо половину картоплі розподіляємо, тепер кладемо гриби, і сир, зверху заливаємо другу половину картоплі і розподіляємо.
Закриваємо кришку і смажимо обов’язково на середньому вогні, щоб всі складові встигли приготуватися. За допомогою тарілки перевертаємо пиріг і смажимо другу сторону до золотистого кольору.
Варіант 2
Інгредієнти:
Картопля — 500 г.
Яйця — 3 шт.
Цибулина — 1 шт.
Сіль -1/2 ч. л.
Суміш перців — за смаком
Зелена цибуля — за смаком
Кріп — за смаком
Для начинки:
Відварне м’ясо — 200 г.
Цибулина — 1 шт.
Чорний перець — за смаком
Сир — 80 г.
Приготування:
Нарізаємо відварне м’ясо курки, ріжемо цибулину. Обсмажимо спочатку цибулю, додаємо м’ясо і тепер обсмажимо все разом, додаємо чорний перець і сіль за смаком.
500 грамів очищеної картоплі натремо на грубій тертці й натремо 1 цибулину. Кладемо картоплю з цибулею в миску, додаємо сіль, спеції і зелень.
Розбиваємо 3 яйця і перемішуємо. На сковороду наливаємо половину картопляного тіста, кладемо начинку, заливаємо другою половиною картоплі і смажимо на середньому вогні до готовності під кришкою, перевертаємо за допомогою тарілки.
Розрізаємо на порційні шматочки і подаємо з пилу з жару до столу. Зверху хрустка апетитна скоринка, усередині начинка, смачно і ситно.