Секрет помідор в сливах і базиліці – завдяки цій зелені, соковитим сливам, виходять ароматні, з оригінальним смаком помідорчики, просто ідеальна закуска. Сливи з банки ви можете використовувати як закуску або спробувати запекти м’ясо з ними – виходить дуже пікантно.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
помідори;
сливи, 6 шт на банку;
базилік по 2 гілочки на банку;
часник по 2 зубчики на банку;
перець горошок по 6 шт на банку;
перець духмяний по 2 шт на банку;
гірчиця зерна, 0.5 ч.л на банку.
Для приготування маринаду необхідно:
вода, 1200 мл;
сіль, 2 ст.л;
цукор, 140 г;
оцет 9%, 50 мл.
Процес приготування
Помідори і сливи, зелень добре промиваємо.
Банки попередньо стерилізуємо, кришки кип’ятимо.
На дно банки кладемо часник, два види перцю, гірчицю, листя базиліка – зелений або фіолетовий.
Проколюємо помідори зубочисткою і укладаємо в банку, чергуючи із сливками і листочками базиліку.
Порада: помідори і сливи укладаємо щільно.
Заливаємо кип’ятком і накриваємо кришками, залишаємо на 25 хвилин.
Зливаємо воду, кип’ятимо і знову заливаємо в банки на 25 хвилин.
Зливаємо воду і змішуємо з усіма інгредієнтами для маринаду, крім оцту. Доводимо до кипіння, варимо 2 хвилини, вливаємо оцет і кип’ятимо 1 хвилину.
Заливаємо маринад в банки, закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо. Залишаємо до повного охолодження. Зберігаємо в підвалі або в коморі.
Ароматні і пікантні помідори ви можете подавати до м’ясних страв, особливо добрі вони з шашликами і запеченим в духовці м’ясом.