- борошно, 160 г;
- цукор, 200 г;
- яйця, 2 шт.;
- какао, 2 ст.л.;
- сода, 1 ч.л;
- кефір, 250 мл.
Для приготування крему:
- сметана або вершки, 400 мл;
- цукрова пудра, 100 г;
- ванілін, за смаком.
Процес приготування:
- Яйця змішуємо з цукром і збиваємо до пишності вінчиком.
- Вливаємо кефір, додаємо соду, погашену оцтом.
- Змішуємо борошно з какао і просіюємо одразу в основу, вимішуємо тісто.
- Форму застеляємо пергаментом і виливаємо третину тіста. Ви повинні спекти 3 коржі.
- Розігрів духовки – 180 градусів, час випікання – 10-15 хвилин.
- Збиваємо охолоджені вершки або сметану, всипаємо частинами пудру і збиваємо крем до пишності.
- Формуємо торт, змащуючи коржі кремом. Верх і боки торта також змащуємо кремом.
- Прикрасити торт можна шоколадною крихтою або крихтою печива. Можна обрізати коржі, щоб вони були рівніші та обрізки подрібнити в крихту. Зробіть шоколадну глазур і полийте торт.
- Ставимо торт в холодильник на 4 – 6 годин.